Restaurangskola på
Restaurang Hov

Hov samarbetar sedan hösten 2008 med Jämtlands gymnasieförbund och Restaurang- och livsmedelsprogrammet.
Programmet finns för elever som vill lära sig ett yrke inom hotell- och restaurang. 

 

 

 

 

Gymnasieskolans elever i kök och servering

Hov samarbetar sedan hösten 2008 med Jämtlands gymnasieförbund och Restaurang- och
livsmedelsprogrammet (RL).

Programmet finns för elever som vill lära sig ett yrke inom hotell och restaurang. Utbildningen är treårig och en betydande del av utbildningen är förlagd till Hov. Elever, lärare och personal arbetar utifrån mottot att ge våra gäster bästa kvalitet i mat och servering, samtidigt som det sker i en lärande situation.

Gå Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Läs om hur du söker till Restaurang- och livsmedelsprogrammet

Restaurang- och livsmedelsprogrammets elever i kök och servering på Restaurang Hov

Serveringsmoment för elever på Jämtlands Gymnasiums Restaurangskola

Serveringsmoment

I serveringsmomenten ingår bland annat att lära sig att servering vid bordet, från fatet och vid buffé.
  • Dukning till lunch, middag och fest
  • Bryta servetter, förbereda konferensen
  • Drycker till maten – servering, vilka drycker passar
  • Olika roller – servitören, hovmästaren

Köksmoment

I kökmomenten ingår allt från skapandet av en meny till beredning och uppläggning.
  • Mise en place
  • Presentation på tallrik, fat och buffé
  • Menykomposition
  • Portionsberäkning
  • Beredning förrätter, varmrätter, desserter, sallader. Baka matbröd
Köksmoment för elever på Jämtlands Gymnasiums Restaurangskola